לימפומה פוליקולרית - האם לטפל או לאו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/01/2017 | 01:28 | מאת: צח

לפני כחודשיים במהלך אשפוז עקב חום גבוה וכאבים באחורי הצואר אובחן טחול מוגדל. בביופסיה לפני כחודשיים התגלתה לימפומה רמה 1-2 מסוג תאי b פוליקולרית (רק 10% תאים גדולים). בפט ct לפני כחודש זוהו מוקדים בקשרי לימפה מעל ומתחת לסרעפת ללא התפשטות לריאות לכבד לעצמות ולבלב. לפני האשפוז היו הזעות ליליות כמעט מדי לילה וירידה קלה במשקל של 8%.המוגלובין בגבול התחתון קצת נמוך ממנו, ו ldh 1000 במהלך האשפוז שלווה בחום 39. כיום לאחר חודשיים אין כלל הזעות אין חום ldh נמוך מ 400 בטווח, המשקל התייצב ועליתי 2 ק"ג ואף עלה קצת ההמוגלובין. ההמטולוג המליץ לא לטפל למרות הפיזור הרב במערכת הלימפה עקב חוסר בתסמינים (חום הזעות ירידה במשקל). אני בגיל 47 ובריא בכ"כ. שאלתי היא האם בשל גילי הצעיר יחסית לממוצע החולים במחלה, ובריאותי הטובה למדי אולי כן כדאי לטפל במבטרה, שכן במידה והמחלה תחריף בגיל מבוגר יותר, הגוף יהיה "זקן" יותר ופחות עמיד לטיפול ויותר חשוף ופגיע.

לימפומה פוליקורית היא מחלה שלא ניתנת לריפוי מוחלט, הטיפול גורם לירידה במסת המחלה ולהפוגה אך המחלה עלולה להתעורר בהמשך, הטיפול במבטרה בלבד יכול לדחות את התעוררות המחלה אך לא לרפא אותה ואין הוכחה על הארכת חיים ולכן בדרך כלל ההנחיה היא לטפל בלימפומה פוליקולרית רק אם היא סימפטומטית כלומר מפריעה למטופל ( בלוטות גדולות ולוחצות, המוגלובין נמוך משמעותית ועוד..)

03/01/2017 | 18:44 | מאת: צח

תודה רבה

מנהל פורום המטולוגיה