קרישת הדם בתינוק ביום השמיני.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2003 | 22:19 | מאת: דוד

שלום למומחים. נצטט מדברי ד"ר אילה אברהמוב במאמרה "בעיות קרישה ודמום ביילוד". (אסיא, כרך ג עמ' 384): "מנגנון הקרישה תלוי בקבוצת חלבונים הנוצרים בכבד, אשר נקראים "גורמי קרישה" או "פקטורי קרישה". גורמים אלה מסומנים במספרים הרומיים IIIX-I (1-13), והם מפעילים זה את זה בשרשרת (בעזרת אנזימים) עד לקבלת הקריש היציב הנקרא פיברין. בימים הראשונים אחרי הלידה אין הכבד בשל עדיין לפעילות זו, וברור שאינו יכול לעמוד במעמסת יתר של פעילות כירורגית. (דבר) היכול לגרום למותו של התינוק עקב דמם מסיבי, ללא יכולתו של התינוק להתגבר על הדמם הזה. באופן פיזיולוגי עד גיל 8 ימים הכבד מתחיל להתאושש הוא הולך ומתבגר, ותיפקודיו משתפרים, ובגיל 8 ימים קיימת כבר רמה מספקת של גורמי קרישה, ומניעת דמם". ברצוני לדעת האם זה נכון והאם יש תוצאות מחקר בנושא זה. בכבוד רב דוד

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2003 | 22:38 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. בודאי שמה שמצוטט אינו משהו כללי וזהה לכל היילודים. יש הנולדים עם כבד בשל ויש הנולדים עם כבד פחות בשל. אתה יכול לראות זאת בהתפלגות הופעת הצהבת הפיזיולוגית אצל יילודים שם לכבד יש תפקיד בפינוי הבילירובין. יש גם מצב של עוברים שאין להם מספיק ויטמין K כדי לייצר את גורמי הקרישה ואצלם עלולים להיות דימומים (מוקדמים או מאוחרים, בתלות בתזונתם ובאספקת ויטמין K). ראה את המאמר הבא: http://www.emedicine.com/ped/topic966.htm גם זה דבר שמתרחש רק בחלק קטן מהיילודים. ב. הסיבה לביצוע הברית ביום השמיני היא כי זו היא מצוות התורה ומי שמחפש לכך תימוכין לוגיים ומחקריים שוגה.

11/08/2003 | 20:56 | מאת: דוד

"יש הנולדים עם כבד בשל ויש הנולדים עם כבד פחות בשל. " "גם זה דבר שמתרחש רק בחלק קטן מהיילודים." ת. אני לא שואל על מקרים מיוחדים ויוצאי דופן. השאלה היא מה קורה לרוב התינוקות? "הסיבה לביצוע הברית ביום השמיני היא כי זו היא מצוות התורה ומי שמחפש לכך תימוכין לוגיים ומחקריים שוגה." ת. האם בדרך כלל ולרוב התינוקות באופן פיזיולוגי עד גיל 8 ימים הכבד מתחיל להתאושש הוא הולך ומתבגר, ותיפקודיו משתפרים, ובגיל 8 ימים קיימת כבר רמה מספקת של גורמי קרישה, ומניעת דמם?

מנהל פורום המטולוגיה