אקו לב-חולת לב עם מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

30/06/2016 | 20:22 | מאת: חנה

שלום לפני כ 18 שנים עברתי ניתוח שני להחלפת מסתם מאז כל חצי נה בדיקת אקו.להלן תוצאות: תפקוד סיסטולי גלובלי -התכווצות תקינה התכווצות אזורית-ללא הפרעה היפרטרופיה-במידה קלה עליה שמאלית מורחבת מידה בינונית עליה ימינית-מורחבת מידה קלה מסתם מיטרלי-מכני מסוג BILEAFLET תנועתיות תקינה של עלי המסתם מפל השיא על המסתם 29 ממ"כ.המפל הממוצע על המסתם 6 ממ"כ מסתם אואורטלי-תלת עלי.אי ספיקה קלה הסתיידות קלה של עלי המסתם ללא הגבלה בפתיחה. מסתם טריקוספידלי-לאחר תקון של הטבעת. אי ספיקה קלה בינונית לחץ ריאתי סיסטולי מוערך הינו 80 ממ"כ אאורטה- לא מורחבת קרום הלב-הודגם פד שומני וריד נבוב תחתון IVC בקוטר 2.3 ס"מ (נורמלי <2 ס"מ) קוטרו אינו משתנה בנשימה S/P MVR-BILEAFLET MECHANICAL PROSTHESIS INCREASED GRADIENTS ACROSS THE PROSTHETIC VALVE S/P TRICUSPID VALVE REPAIR SEVERE PULMONARY HYPERTENSION MILD TO MODERATE TRICUSPID REGURGITATION GOOD SYSTOLIC LV FUNCTION MILD AORTIC REGURGITATION DILATED LA DIATED RA שאלות: 1 מה ניתן להסיק מהבדיקה? 2 למה הכוונה הסתיידות על עלי המסתם?מה אפשר לעשות? 3מה כוונה פד שומני על קרום הלב?יש דרך להסיר?האם מסוכן? תודה על תשובות חנה

12/07/2016 | 12:02 | מאת: ד"ר איתן שניר

בפורום של ניתוחי לב- שלשם הופנתה השאלה, ניתן להסיק שאין צורך ע"פ בדיקה זו ,בניתוח לב חוזר, ושאין באפשרותך לשנות.או לטפל, בהסתיידויות על עלי המסתם, ונוכחות הפד השומני, הינו ממצא חסר כל משמעות

14/08/2016 | 09:09 | מאת: ד"ר איתן שניר

נכון, הפרט היחידי הוא מפל לחצים גבוה יחסית על המסתם, כל השאר ללא כל חשיבות

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה