מסתם אורטלי-זעיר פולשנית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

10/08/2015 | 09:59 | מאת: רונן

שלום רב. אני בן 34 מרגיש טוב ועוסק בפעילות ספורטיבית מתונה. אני אמור בשבועות הקרובים לעבור החלפת מסתם אורטלי ביקוספידלי למסתם מכני. שאלתי את המנתח לגבי אפשרות ניתוח בשיטה זעיר פולשנית. הוא אמר שהגישה הינה מגבילה אותו להחלפת המסתם והמליץ לי לעשות ניתוח עם ניסור חלקי של הסטרנום. כמו כן הוא טוען שניתוח זעיר פולשנית פחות מקובל, דבר שתמוהה בעיני ומעלה בי ספקות לגבי העובדה שייתכן והוא לא מיומן בניתוח כזה ולכן רוצה שאעבור אצלו ניתוח עם ניסור חלקי של הסטרנום. אשמח לדעת האם ניתוח זעיר פולשני אכן פחות מקובל או פחות יעיל מאשר ניסור הסטרנום והאם ייתכן שהספק שלי אמיתי. אשמח לתשובתכם הכנה

10/08/2015 | 11:30 | מאת: ד"ר איתן שניר

להבהיר דברים : ישנם מס גישות לניתוח זעיר פולשני למסתם אאורטלי. אחת מהן זה ניסור חלקי של הסטרנום .גישה נוספת היא בחתך רוחבי וכניסה לחזה ,בין הצלעות. ברור שמנתח מציע לך את השיטה שבה יש לו נסיון.ובה הוא מיומן ,כמו גם שבאמת מנתחים שונים מתמקצעים בשיטות שונות . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה