קשיי נשימה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

05/04/2015 | 20:11 | מאת: עמי

שלום רב, אבא שלי בן 77 עבר ניתוח מעקפים (2 מעקפים) בבית חולים כרמל ע"י ד"ר שתיווי סועאד לפני שלושה ימים. הוא שהה קצת יותר מיום אחד בהרדמה כשהוא מונשם. לאחר הוצאת ה"בלון" ומכונת ההנשמה הוא התעורר. ביום הראשון לאחר ההתעוררות הוא היה יחסית מאוד חיוני ודיבר עם המשפחה וזיהה אותנו מיד. ביום השני לאחר שהתעורר ניראה כאילו חלה רגרסיה והוא ניראה מותש וחלש ומאוד מבולבל. בנוסף ניראה שיש לו קשיי נשימה. כל הסימנים תקינים כולל לחץ הדם, תפקודי כליות, חום (הנקזים הוצאו). היה רק אירוע קצר של הפרעות קצב וכעת מטופל בפרוקור. שאלתי היא: האם זה צפוי וטבעי שתתרחש כזאת נסיגה בהרגשה ? והאם קשיי הנשימה זה משהו שהוא ידוע ? תודה רבה, עמי.

07/04/2015 | 09:33 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, מהלך לאחר ניתוח מעקפים במנותח בן 77 עלול להיות ממושך, בוודאי אם היה צורך בתמיכה של "בלון". המהלך מאופיין פעמיים רבות בעליות וירידות ואם הבדיקות תקינות סביר להניח שהמצב ילך וישתפר. קשיי נשימה אופיינים מאוד ועלולים להמשך מספר שבועות לאחר הניתוח החלמה מהירה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה