ביופסיה פתוחה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

28/03/2015 | 12:17 | מאת: אלי

אבי חולה copd בן 60 בעבר מעשן כבד תפקודי ראות 30% נמצא גידול קטן בפטסיטי ממוקד בריאה. נשלח לפגישה שטרם נקבעה עם מומחה ניתוחי חזה לביצוע ביופסיה פתוחה.איך זה מתבצע? מהם הסיכונים שנצטרך להביא בחשבון בשל התפקוד הלקוי של הריאות? האם בכל זאת ניתן יהיה לבצע ביופסיה ללא חתך?

01/04/2015 | 08:54 | מאת: ד"ר מילטון סאוטה

שלום רב, בחולים עם תפקוד ריאתי ירוד כמו של אביך איננו ממליצים על שום פעולה פולשנית. אנחנו ממליצים על טיפול ב-SBRT (סכין גמא) בלי אבחנה פתולוגית מוקדמת. בהצלחה, ד"ר מילטון סאוטה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה