היצרות קשה באאורטה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

25/02/2015 | 10:02 | מאת: רבקה

שלום אני בת 54, עקב תלונות על קושי בהליכה (צליעה) הופנתי לבדיקת CT אנגיוגרפיה לבטן, אגן וגפיים תחתונות. בבבדיקת CT הובחנה היצרות קשה וארוכה של האאורטה האינפרה רנלית. השאלה שלי היא: לפי מיקום ההיצרות האם יש צורך לפתוח את בית החזה לשם ניתוח? או שיש אפשרות לנתח ללא פתיחת בית החזה? ממצאים: אאורטה האינפרה רנלית עם הצרות קשה וארוכה, מתחיל מדיסטלי למוצא עורקי הכליות ועד לביפרוקציה של האאורטה. האאורטה האינפרה רנלית הפרוקסימלית מודדת 0.6 ס"מ, X 0.8 ובחלקה הדיסטלי האאורטה מודדת 0.4 ס"מ X 0.5 לסיכום: הצרות קשה וארוכה של האאורטה האינפרה רנלית, אורך ההצרות כ – 8 ס"מ כמתואר. תודה

28/02/2015 | 17:40 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, ההיצרות המתוארת בבדיקות היא באזור הבטן. את ההחלטה אם יש להתערבות או לא יש להפנות לכירורג כלי דם והוא גם יחליט על שיטת ההתערבות. בכל מקרה אין קשר לחזה בריואת שלמה, ד"ר איתן שניר

02/03/2015 | 16:34 | מאת: רבקה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה