אאורטה מורחבת

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

06/04/2014 | 20:00 | מאת: מאיר

שלום רופאים יקרים!אני בן 54 בריא באופן כללי. בחודש 7/13 התגלה באופן אקראי אאורטה 50 ממ. לאחר 2 בדיקות אקו אין שינוי ברוחב.אני עם מסתם 3 עלים אימי ניפטרה בגיל 64 . לפי המלצת הרופא המטפל ניתוח רק ב-55ממ או שינוי במימדים 5- ממ בשנה. האם להסתפק רק בבדיקת אקו או לבקש ct או MRI כדי להיות רגועים יותר. אני מועמד לפיטורים מהעבודה בגלל הממצא אלא אם כן אבצע ניתוח. אני עומד אובד עצות בין דרישות העבודה לבין המלצת המנתח.אשמח אם תאירו לי קצת את הדרך. תודה

09/04/2014 | 11:09 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, ההתוויה המקובלת לניתוח קיום במטופל עם מסתם תלת עלי היא ניתוח אכן מעל 55 מ"מ או גדילה מואצת. מקובל לבצע גם CT חזה ללא חומר ניגוד להערכת גודל האאורטה. לא ברורה לי הסיבה לפיטורים בהקשר לבעיה באאורטה. בכל מקרה, הנך מוזמן לבדיקה במרפאת האאורטה של בית חולים בילינסון. אנא צור קשר בטלפון 03-9376701 בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה