סכנות בניתוח החלפת מסתם משולב עם מעקפים - דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/02/2014 | 21:37 | מאת: בת מודאגת

אמא שלי בת 67, עם היצרות חמורה של המסתם האאורטלי והיצרויות ב-3 עורקים (שתיים ב-70%ואחת 50%. אין לה עודף כולסטרול (בגלל תזונה בריאה), אין סכרת (היא על הגבול) ויש לעיתים יתר לחץ דם. היא גילתה את הבעיה בלב בבדיקת לב במאמץ לאחר שחשה עייפות וקשיי נשימה בעליות. בהתחלה חשבו שתידרש להחלפת מסתם בלבד ואחרי צינתור אבחנתי החליטו כי יידרשו גם מעקפים בשל היצרויות בשלושה עורקים (שאר חלקי העורקים דווקא בסדר). נאמר לנו כי סטטיסטיקת התמותה מניתוח החלפת מסתם היא 1% ובניתוח משולב עם מעקפים - 1.5%. האם זה נכון גם לגביה? קראתי כי לחולים מבוגרים (האם היא נחשבת מבוגרת) ובעיקר עם גורמי סיכון נוספים כמו מין נקבה, יתר לחץ דם ריאתי (ראיתי שההגדרה של יתר לחץ דם ריאתי היתה כתובה בהפנייה לניתוח) ומחלה רב כלילית (הסתימות בכמה עורקים נחשב כמחלה כזו?)הסיכון של תמותה עולה משמעותית ועלול אפילו להגיע ל-20%. האם לאור הנתונים שסיפקתי היא נמצאת בקבוצת סיכון מוגבר שעלול להגיע לאחוזים גבוהים כאלה? האם אחוזי הסיכון שונים? חשוב לנו מאד לדעת שאנחנו מקבלים את מלוא המידע לפני הניתוח (הטריד אותי שנאמר לנו סיכון של 1.5% כשקראתי את הדברים האלה).

03/02/2014 | 11:50 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, המחלה הכלילית שציינת (חמישים ו70%, וזה מבלי לראות את הצינתור עצמו) - אינה נשמעת משמעותית מאוד וייתכן ולא מעקף לכל העורקים לגבי הסיכון הניתוחי - מחישוב לפי ססטיסטיקות רשמיות (EUROSCORE) וגם מנסיונינו התמותה היא סביב 2% (ייתכן ואין לנו את הנתונים המלאים הנדרשים לחישוב) חשוב לציין - היצרות משמעותית של המסתם האאורטלי בנוכחות סימפטומים הוא התוויה מוחלטת לניתוח והימנעות מביצוע הניתוח מעמידה את אימך בסיכון משמעותי נשמח לעזור ביתר דיוק על ידי מתן דעה שנייה (ללא התחייבות וללא תשלום) במחלקתץנו. ניתן לתאם פגישה בטלפון 03-9376701 בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה