שאלה דחופה - פנאומוטורקס בהריון

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

16/01/2014 | 18:44 | מאת: ליט88

היי, עברתי 2 מקרים של פנאומוטורקס ספונטני - אחד בזמן הצבא, עשו לי ניתוח חירום שבו הכניסו לי נקז, והשני כמה שנים אחרי (באותה ריאה) - ואז כבר החליטו לעשות לי ניתוח שבו הדביקו לי את דופן הריאה כדי למנוע הישנות של המקרה. מאז הכל בסדר, לא נתנו לי הנחיות חריגות ואמרו לי להמשיך בחיים כרגיל. העניין הוא שנכנסתי בחודש האחרון להריון, ורציתי לשאול האם זה משפיע? הבנתי שהנשימה משתנה בהריון ויש סיכוי שזה יחזור, האם זה נכון? מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה? האם טיסה בזמן ההריון יכולה להגדיל את הסיכוי שזה יקרה? האם אני יכולה ללדת בלידה רגילה או שאני צריכה בניתוח קיסרי? אשמח מאוד לתשובות! תודה!

19/01/2014 | 14:58 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, אנו מניחים שהניתוח הצליח ועקב זה אין חשש להישנות אין שום הגבלה לשום פעילות גופנית וכך גם לגבי לידה רגילה אין הגבלה לטוס אנחנו מאחלים לך הריון קל וחיים רגילים בברכה,

19/01/2014 | 15:45 | מאת: ליט88

שני המקרים היו בריאה השמאלית. לפי צילום שעשו לי ראו שגם הריאה הימנית נמצאת בסיכון, השאלה שלי האם הסיכון לפנאומוטורקס בריאה השניה גדל בהריון? האם טיסה משפיעה? תודה!

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה