חודש אחרי ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/09/2013 | 22:44 | מאת: תמיר

שלום רב, עברתי ניתוח מעקפים לפני חודש. לאחר הניתוח התגלתה הפרעת קצב מסוג רפרוף עליות ואעבור ככל הנראה היפוך בעוד כשבועיים. אני מטופל בקומדין. Inr היה גבוה מאוד ולאחר הפסקת הקומדין נע בין 5.5 ל-6.8. כמו כן באקו לב נתגלו נוזלים סביב הלב ברמה בינונית (תפליט פריקרדיאלי כמות בינונית). אני סובל מחולשה והרגשה כללית לא טובה וזאת לאחר שכבר הרגשתי טוב יותר ואף החלתי לחזור לפעילות. לפני יומיים אף הקאתי בפתאומיות. בנוסף מאז עזיבת הביח נרשם לי טיפול בלוסק בו אני עוד ממשיך, למרות שקראתי כי הטיפול אמור להימשך לא יותר מ-14 ימים. איך עליי להמשיך בטיפול והאם מצבי מצריך התערבות דחופה מצד קרדיולוג (אני מטופל עי רופא המשפחה עתה). אשמח על קבלת עצה כיצד עליי לנהוג. תודה

05/09/2013 | 11:04 | מאת: ד"ר ארז שרוני

תמיר שלום, נראה שאתה סובל משתי בעיות: האחת הפרעת קצב שמטופלת כראוי וכנ"ל גם תיכנון הטיפול העתידי - היפוך תחת קומדין. והשניה הינה נוזל סביב הללב מלווה בחולשה והרגשה כללי לא טובה - מתאים ל PPS - דלקת שאינה זיהומית האופיינית לאחר ניתוח (עד 30%) הטיפול בה ע"י קרדיולוג מטפל נע בין תרופות (אספירין דודומין ועד סטרואידים) ועד ניקוז ניתוחי כל זאת בהתאם למצבו של החולה. לסיכום, הקרדיולוג המטפל יוכל וצריך לתת מענה על שתי הבעיות. שנה טובה ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה