משך חיי המעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

18/03/2012 | 22:01 | מאת: אלון

לדר שרוני שלום רב אלון בן 33 אחרי מעקפים 4+1 ו AVR כתוצאה מהיפרכולסטרול חריפה ואירוע לב (420 לדל) אחרי הניתוח ברמבם (צוות נהדר!!) 3 חודשים אחרי מרגיש טוב מאוד ללא כאב הרבה יותר טוה מלפני הניתוח,הפסקתי לעשן והתחלתי לעסוק בפעילות ספורטיבית אוכל אוכל בריא בלבד ומנסה לשחרר לחץ... שומנים בדם התאזנו בעקבות ליפיטור ואיזיטרול מקטע פליטה 45% שאלתי היא בעקבות גילי הצעיר קראתי כאן הודעה של אישה שאביה נזקק לניתוח מעקפים שני אחרי 30 שנה אני יודע שמטבעם המעקפים נסתמים אחרי מספר שנים כזה או אחר האם יש סיכוי שלא אזדקק לניתוח שני??,האם המעקפים יכולים להחזיק 20-30 שנה במקרה של נטרול הגורמים המשפיעים על הטרשת??? אני יודע שאתה רופא ולא נביא אך אני מאמין שיש מיקרים דומים לשלי בספרות הרפואית תודה על זמנך וסליחה על אורך השאלה...

19/03/2012 | 13:08 | מאת: ד"ר ארז שרוני

אלון שלום, שמח (ולגמרי לא בציניות) לשמוע ולקבל חוות דעת חיוביות על צוות מטפל - חשוב לנו המטפלים! לשאלתך - הכל סטסטיסטיקה: מעקפים עורקיים אמורים להחזיק מעמד מורידיים הגורמים "כשלון" מעקפים רבים ונעים מבעיות טכניות מחד ועד התקדמות המחלה (שהינה כרוני מטבעה) בעורקים הנטיבים ו/או במעקפים. אחוז הניתוחים החוזרים ירד משמעותית בשנים האחרונות כתולדה ישירה של הטיפולים המונעים - ושיני גורמי הסיכון וכן עקב ההתקדמות שחלה בפתרונות מילעוריים - צינטורים. חשוב, ככל שגיל המנותח צעיר יותר כך הסיכוי לפרוצדורה חוזרת (סביר יותר צינטור) גבוה יותר. אך שוב הכל סטסטיסטיקה ובהחלט יכול להיות שלא תזדקק לדבר. השאר במעקב ושמור על איזון ושליטה על גורמי הסיכון. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה