החלפת שסתום לב - חלופות לניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

20/02/2012 | 14:09 | מאת: גדי

שלום רב, אמי בת 82 ללא מחלות רקע. לאחר אבחון נדרש לבצע לה החלפת שסתום לב. ההליך הכיורגי המוצע לה (ואני מניח שהוא המסורתי והותיק) הינו באמצעות פתיחת בית החזה, חיבור למכונת לב-ריאה וכד'. אני יודע שקיים הליך חדש יחסית שלא כרוך בניסור בית החזה אלא החלפה באמצעות אנדוסקופיה ושמשך ההחלמה בו קצר בהרבה. למרות מצבה הבריאותי התקין ולאור גילה המתקדם של אמי אני חושש מהליך התאוששותה מהניתוח המוצע לה. הרופא המטפל בה פסל את החלופה השנייה בטענה שאין מספיק נסיון בארץ. 1. האם טענת חוסר הניסיון לגבי ההליך השני נכונה? 2. האם הוא הליך בטוח ומתאים לכ"א? 3. באילו בי"ח בארץ ניתן לבצעו? בתודה מראש, גדי

23/02/2012 | 00:48 | מאת: ד"ר ארז שרוני

גדי, לדעתי, חל בלבול במונחים. לחולים בדגת סיכון ניתחית גבוהה להחלפת מסתם אורטלי ניתן להציע החלפת מסתם בצינטור(לא אנדוסקופיה). קיים ניסיון בארץ במספר מרכזים! אולם, גיל כשלעצמו אינו מהווה גורם פוסל מניתוח. במידה וקיימת הטויה רפואית להחלפת מסתם, דיון קרדיולוגי כירוגי משותף מטווה את התהליך ,החלופות ,ומציגן לחולה ומשפחתו. בברכה, ד?ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה