החלפת מסתם?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/01/2012 | 15:21 | מאת: ררק

אימי בת 80+ בדר"כ בריאה התעלפה לפני כשנה ולכן עברה בדיקות אקו במאמץ. בבדיקה נתגלה מסתם אאורטלי מסויד ומוגבל בפתיחתו. החלטת הרופאים הייתה להשאר במעקב. בבדיקת אקו חוזרת אשר בוצעה בחודש דצמבר 2011 נתגלתה הרעה במצב המסתם האאורטלי (מפל סיסטולי 61(38) שטח מחושב 0.9 מסתם מיטרלי P: הסתיידות ניכרת של טבעת המסתם מפל 11(4) בשבוע שעבר עברה ארוע של קצב לב גבוהה ביותר ולא יציב, (170) לאחר אישפוז בבי"ח, יוצב קצב הלב ובוצע צינתור. בצינתור לא התגלו כל ממצאים נוספים מלבד sever aortic stenosis הוחלט שנדרש ניתוח החלפת המסתם באופן מיידי. שאלתי היא מה רמת הדחיפות הנדרשת לבצוע ההחלפה.\? ומה המלצתכם לאופן ההחלפה , קרי ע"י צינתור או ניתוח לב פתוח בהתחשב בגילה.

15/01/2012 | 00:47 | מאת: ד"ר ארז שרוני

בהנחה שלאימך איין גורמי סיכון נוספים למעט הבעיה הלבבית ההמלצה היום הינה להחלפת מסתם בניתוח, החלפת מסתם בצינטור ?שמורה? לחולים המוגדרים כסיכון ניתוחי גבוה וליתר דיוק לכאלו שאינם מיועדים לניתוח עקב גורמי סיכון מרובים. ליתר פירוט והערכה קלינית ניתן לקבוע פגישה ישירה במחלקה המנתחת. נשמח לעזור -039376706 בברכה ד?ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה