הרניה בבית החזה בעקבות ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

26/12/2011 | 17:40 | מאת: עדיה

אימי, בת 53, עברה ביולי הקודם (2010) ניתוח מעקפים. חודשיים לאחר מכן, הופיעה לה הרניה (בקע) בבית החזה, בדיוק מעל מפתח הלב (בין השדיים). מדובר בבקע לא קטן שהכאיב לה תחילה רק בעת מאמץ ועתה מכאיב גם ללא קשר. אימי התייעצה עם הרופא המנתח שלה שהפנה אותה לרופא אחר בבית חולים רמב"ם. אותו רופא לא הכיר מצב שכזה והיא פנתה לרופא שלישי, המנוסה מאוד בניתוחי הרניה שהסביר לה שניתוח כזה לא עשה מעולם. היא (ומתוקף כך גם אני) חוששת מכך ומעוניינת לשוחח, להתייעץ ולהתנתח אצל רופא שביצע הליך שכזה בעבר. נשמח לחוות דעתכם ו/או להמלצות מכל סוג. האם להסתפק במנתחי הרניה? האם לפנות לרופא אחר? אלף תודות, עדיה

28/12/2011 | 08:49 | מאת: ד"ר ארז שרוני

עדיה שלום, 1. בקע בצלקת ניתוחית בחזה (באזור שאת מתארת) מוכר, גם בספרות וגם בחיים הקלינים. מי שאמור לטפל בזה, בהנחה שזו באמת האבחנה, כירוגים כללים בעיקר אלו העוסקים בבקע בצלקות ניתוחיות. שוב ליתר הדגשה - הנושא מוכר והטיפול ידוע ומוכר אף הוא. 2.אני משוכנע שבאזור מגורייך ישנם כאלו העוסקים בכך. ובאם לא סביר להתיעץ עם המנתח. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה