גידול שלא ברור מה מקורו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

19/10/2011 | 14:50 | מאת: שירה

שלום, אחותי בת ה29 סבלה מקשיי נשימה במשך 3 חודשים ולאחר בדיקת דם שנעשתה לפני כחודש היא אושפזה ע"מ לבצע שאיבה של נוזל פלאורלי. בוצעה גם בדיקת CT שם התגלה גידול באיזור הסרעפת בגודל 8X10 ס"מ. נעשתה ביופסיה ראשונה שלא תאמה לגידול סרטני (אמרו שתאים מתים של סרטן לא נראים במכשיר) והביופסיה הועברה למעבדה אחרת. בביופסיה השניה נמצא ממצא צמיגי שאינו אופייני לסרטן ואז הועלתה האופציה של טימומה. לא נמצאו גרורות בריאות. ב CT נוסף שבוצע כשבוע וחצי לאחר הצילום הראשון ראו כי הגידול שינה את מקומו ואת צורתו והוא נמצא כרגע סביב הלב אורכו 15 ס"מ וקוטרו כ2.5 ס"מ. היא צפוייה לעשות MRI בימים הקרובים ורופאיה לא יודעים לאיזה כיוון לפנות. אודה לכם אם תוכלו להכיוון אותנו לרופא מתאים או להציע לאיזה בדיקות ללכת. תודה רבה שירה

19/10/2011 | 18:04 | מאת: ד"ר ארז שרוני

מרפאת ניתוחי חזה מרכז רפואי רבין: ד"ר סאוטה וד"ר גלילי.

22/10/2011 | 13:22 | מאת: ד"ר רונן גלילי

הממצאים שתוארו דורשים בירור מעמיק ע'י כירורג חזה. תוכלי לפנות למרפאתנו בביה'ח או ישירות למחלקתנו. דר' רונן גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה