נוזלים סביב ללב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

19/08/2010 | 17:03 | מאת: בן פור

מה משמעות של נוזלים סביב הלב לאחר ניתוח לב ומהיכן הם מגיעים ומה עושה הכדור שניתן נגד זה קולדיצין?

19/08/2010 | 18:41 | מאת: ד"ר ארז שרוני

PPS:Post pericardiotomy Syndrom תסמונת המופיעה לאחר ניתוח לב(לעיתים גם לאחר אוטם שריר הלב - מאפיינים דומים שם אחר) שבעיקרה תמונה דלקתית שאינה זיהומית המאופיינת בחום שאינו גבוה חולשה כללית והצטברות נוזלים בעלי מאפיינים מיוחדים סביב הלב ובחללי הפלאורה (חלל המקיף את הריאה). הטיפול תרופתי, באם לא נגרם קיפוח (לחץ על הלב או על הראות) ובעיקרו תרופות אנטי דלקתיות : כמו וולטרן (או אספירין), קולכיצין או סטרואידים. בד"כ התמונה מופיעה כ 10 ימים עד שבועיים לאחר הניתוח ותחת התייחסות טיפולית חולפת ללא שאריות. (המשך קריאה תחת הכותרת המצויינת - אינטרנט) בברכה, ד"ר ארז שרוני

20/08/2010 | 07:17 | מאת: בן פור

תודה על התשובה לא הספקתי לתקן את שם התרופה לקולכיצין

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה