ניתוח החלפת מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

21/11/2020 | 09:19 | מאת: משה

Ava 1.0 חדר שמאלי בגודל תקין, התכווצות טובה גלובלית ואיזורית.ef מוערך ב60אחוז דפנות חדר שמאל מעובים במידה קלה, שורש האורטה והאורטה העולה מורחבים במידה קלה. קשת האורטה הרוחב תקין. חגר ימני איננו מורחב,התכווצות טובה של הדופן החופשית שלו. אליה שמאלית מורחבת במידה קלה, אליה ימנית ברוחב תקין. ivc אינו מורחב עם תמט רספירוטורי תקין. פתיחה מוגבלת של מסתם אורטלי. מסתם דו עלי. עליו מסוידים ומעובים. פתיחה טובה של מסתם מיטארלי לא ניצפה mvp. בדופלר: נמדד מפל לחצים האורטלי מקסימלי של 71 מ"מ כספית/ממוצע 46 מ"מ כספית. היצרות האורטלית קשה, אי ספיקה האורטלית קלה אי ספיקה מיטארלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית,לחץ ריאתי מוערך כ-36 ממ"כ + rap הפרעה ברלקסציה דרגה 1. מה עלי לעשות בשלב זה ??

שלום משה באקו ששלחת אכן מתואר היצרות קשה של המסתם האאורטלי (שטח 1.0 ומפל ממוצע על פני המסתם של מעל 40 ממ כספית), חשוב להבין האם אתה סמפטומטי וסןבל לאחרונה מכאבים בחזה, קוצר נשימה ועייפות במאמצים, סחרחורות או אירועים של עלפון או כמעט עילפון. בכל מקרה הייתי ממליץ בחום שתגיע למחלקתינו לביקור שם נראה אותך ונדון יחד על מה ניתן לעשות והאם צריך להעשות. ניתן לקבוע תור למרפאה במספר 03-9376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה