החלפת מסתם אאורטלי במסתם ביולוגי חדיש

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

06/11/2019 | 09:30 | מאת: אבשי

שלום, ראיתי ברשת מנותחי לב שעברו החלפת מסתם אאורטלי במסתם ביולוגי של חברת אדוארד. המסתם נקרא INSPIRIS RESILIA. למיטב הבנתי הוא חדש אבל ומצויד בטכנולוגיה המאפשרת צמצום הסתיידות על המסתם. שאלתי, האם בישראל יש מנתחים המשתילים אותו. אשמח לתגובתך, תודה, אבשי (בן 48 מועמד להחלפת מסתם אורטלי ולא מתאים לי מכאני עקב בעיות קרישה)

06/11/2019 | 10:32 | מאת: דר איתן שניר

מדובר במסתם יחסית חדש, לגביי עמידותו לאורך שנים,הדבר עדיין לא הוכח, כידוע לי שימושו בארץ בשלב זה בבית חולים אחד.בלבד. לסיכום, אין כל הוכחה בשלב זה על עדיפותו על פני המסתמים הקיימים.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה