צלקות בריאות עקב שחפת בילדות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

10/08/2017 | 12:35 | מאת: צבי דגן

שלום רב, בהיותי ילד בן 8 -9 לערך, לאחר עלייתי ארצה בשנת 1948,מפולין (דרך צרפת) אובחנתי כחולה שחפת וטופלתי אז בבית חולים בית און בחיפה ורמבם באנטיביוטיקה משני סוגים במשך כשנתיים , מאז חזרה המחלה בגיל 10 לערך. ומייד מוגרה. ומאז לא חזרה, בבדיקות C.T-ריאות (במינון נמוך רב שכבתי ). שאני עושה כבר עשור שנים, מציינים הרדיולוגים בכל בדיקה ובדיקה על איבחון הצטלקויות בריאות המעידות על שחפת ריאות בילדות. וללא מימצא חשוד אחר. עם זאת ציינו לי כי צלקות בריאות יכולות להיות גורם להתפתחות -או כגורם סיבתי -לסרטן ריאות ואף העירו לי כי זה יכולה להיות סיבה להתפתחות מחלה בשם 'הצטלקות ריאתית עלומה'-פיברוזיס ריאתי' ועוד 'צרות' למיניהן. האם תוכלו להאיר עיני בנושא ומהן ההמלצות? בנוסף ובהקשר לשחפת שהייתה לי, נאמר לי, כי בהחלט יתכן כי שמיעתי ניפגעה !! עקב טיפולים אנטיביוטיים שקיבלתי בזמנו נגד השחפת, והרגישות לנזקי שמיעה ידועה (ואכן השמיעה לקוייה ב-2 האזניים ואני נעזר במכשירי שמיעה.) האם זה נכון?? בתודה על תשובותיכם,. צבי

04/01/2018 | 11:47 | מאת: ד"ר איתן שניר

זה ידוע שהתרופה streptomycin שקיבלת גורם לנזק תמידי בשמיעה. אין מה לעשות לגבי הצלקות, הם כן גורם סיכון לממאירות וכדי לעקוב עם CT פעם בשנתיים. אבל אינם גורם סיכון לפיברוזיס. בברכה, דר' סאוטה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה