ערכי בדיקות וסיכון ניתוחי ?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/05/2016 | 12:01 | מאת: פ. א. כ

ום, בן 79 , בעוד מספר ימים ניתוח בהרדמה ספינאלית בשלפוחית השתן. רקע: פרפרור עליות, עם מסתם אורטאלי( TAVI)מטופל בקרדילוק ובאלקוויס. בהמטולוגיה לפני ניתוח (רק הערכים מתחת למינמום) HB 11.4 PLT 116 חומצה פולית 8.9 המטוקריט 36% פיראטין 15.5 ברזל IRON 42 קריאטנין 1.94 בילרובין ישיר 00.8 האם לדעתך/מנסיונך בערכים כאלה לא מסוכן לנתח אותי ?

22/05/2016 | 11:06 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אין ספק שבמצבך כל ניתוח כרוך בסיכונים. במידה שיש צורך בניתוח, יש לשקול את סוג ההרדמה תוך לקיחה בחשבון נטילת אלקוויס, שמונעת ביצוע הרדמה אזורית (ספינאלית). שאלת הפסקת אלקוויס לפני ההרדמה, יש לברר עם קרדיולוג. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב