כמויות חומרי הרדמה בניתוח קצר

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/10/2020 | 15:19 | מאת: חן

פרופ' אידלמן שלום רב עברתי ניתוח גניקולוגי קצר של כ- 20 דקות. הוצע לי לעבור אותו עם או בלי הרדמה ובחרתי עם הרדמה. ההרדמה הייתה דרך הוריד ומסכה ללא הכנסת צנתר לקנה. נאמר לי שקיבלתי בניתוח כמות גדולה מאוד ומקסימלית של חומרי הרדמה יחסית למטופלות אחרות שעוברות את אותו הליך. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך שנותנים כמות גדולה מקסימלית של חומרי הרדמה? האם יכול להיות שהמדדים שלי מבחינה פיזית העידו על כאב וכך המרדים ידע להעלות את המינון? האם זה מלכתחילה כדי למנוע כאב כי אני סובלת מבעיה של כאב כרוני? יש סיבות נוספות לתת כמויות גדולות של חומרי הרדמה? תודה רבה

07/10/2020 | 13:18 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לכל מטופל, הרופא המרדים מתאים את מנת חומרי ההרדמה בהתאם לצרכיו. זאת, כדי למנוע תגובת הגוף לגירוי הניתוחי מצד אחד, ומצד שני, למנוע תופעות לא רצויות בעקבות מתן תרופות הרדמה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

07/10/2020 | 13:33 | מאת: חן

פרופ' אידלמן תודה. האם תוכל לתת דוגמה או שתיים לסיבות שבגינן מטוםל אחד נזקק ליותר חמורי הרדמה ממטופל אחר באותו גובה ומשקל ובאותו סוג ניתוח. אני מנסה למה אני אישית זקוקה ליותר חומרי הרדמה תודה

12/10/2020 | 16:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, להלן מספר דוגמאות: 1. גיל - אנשים מבוגרים זקוקים לפחות חומרי הרדמה 2. מאפיינים מולדים - נשים ג'ינג'יות, לעתים צריכות יותר חומרי הרדמה 3. עודף משקל 4. תפקוד כבד וכליות וכו' בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב