כאב בעצם הזנב חודשים לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/07/2020 | 18:37 | מאת: ראובן

היי. לפני כמה חודשים נפלתי על הישבן וקיבלתי מכה לא חזקה בעצם הזנב אך לא חוויתי כאב מיוחד וגם מה שהיה חלף תוך ימים בודדים. כיום אני חווה כאב בעצם הזנב אך לא חמור ורק בזמן תנועות מסוימות כמו כיווץ שרירים. א. האם ייתכן קשר לאותה נפילה? ב. מה מומלץ לעשות בשלב זה? לחכות מספר ימים ולראות מה קורה? תודה

שלום רב, כדי לשלול תזוזה/שבר בעצם הזנב יש לבצע צילום מכוון לעצם הזנב. לאחר מכן יש להיבדק על ידי רופא אורתופד ורופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

09/08/2020 | 18:05 | מאת: דנה צרפתי

זה מאוד מזכיר כאבים כמו של נקע שנובעים משינויי מזג האויר, מאוד יכול להיות שאתה סובל מחוסר סידן, הסידן מאוד חשוב לגופנו , לעצמות בעיקר , ההנחה הרווחת שסידן הגוף מקבל ממזונות בעיקר חלב ומוצריו, אבל ההנחה הזו התבררה כמופרכת, הסידן שקיים הוא מינורי וגם לא נספג בכלל בגוף, מומלץ להיעזר בתוספים כמו סידן אמורפי לאחר שימוש קבוע מורגשת הקלה ( מנסיון), רק בריאות

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב