לאחר ניתוח לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/06/2020 | 08:37 | מאת: הודיה

שלום וברכה, אני בת 29, שבועיים לאחר ניתוח לפרוסקופיה בהרדמה כללית להוצאת צ'יסטה שחלתית לפני טיפולי IVF. הניתוח עצמו עבר מאד בקלות ללא כאבים אבל עדיין אני מרגישה חולשה משמעותית וסחרחורות האם זה תקין? מתי אמור לחלוף? והאם ייתכן שקיבלתי מינון גבוה מידי של חומרי הרדמה ? אני אמורה בחודש הקרוב לעשות שאיבה ואני חוששת מאד ששוב יופיעו תופעות כאלו האם יש דרך למנוע תופעות אלו בשאיבה? והאם אפשר לעשות שאיבה בהרדמה מקומית/ ללא הרדמה?

21/06/2020 | 11:18 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תחושת החולשה לאחר ניתוח יכולה להיות קשורה לניתוח עצמו, להרדמה ולסטרס הקשור לכך. השפעת חומרי ההרדמה חולפת באותו היום וביום למחרת. שאיבת ביציות מבצעים בהרדמה כללית קצרה ולא בהרדמה מקומית. אני ממליץ לדווח לרופא המרדים על הרגשתך לאחר הרדמה קודמת. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב