שימוש במשכך כאב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/12/2019 | 14:56 | מאת: גלעד

שלום אני בחור בן 48. סובל כבר שנים מכאבי צוואר שהחלו אחרי תאונה. מקרין לראש וגורם לכאבי ראש. עברתי מגוון טיפולים ואין פתרון מלא. משתדל כמה שפחות לקחת משככי כאב והיו תקופות שלקחתי רק פעם בשבועיים שלושה. בחודשים האחרונים יש יותר כאבים וגם כאבי גב. אקמול לא עוזר לי. נוגדי דלקת לא יכול בגלל שסובל מ GERD רפלוקס דיספפסיה וכו' ולוקח כל יום כבר שנים לוסק ופמוטידין. טרמדקס וכו' בעייתי עצירות. לכן לוקח בערך 3-4 פעמים בשבוע 1-2 אופטלגין סהכ כ 6-8 אופטגלין בשבוע בחודשים האחרונים. רציתי לשאול 1. מרגיש שגם אופטלגין גורם לי קצת לגירוי של הקיבה והחמרת תסמיני קיבה וושט. האם אופטלגין היא גם תרופה שיכול לגרות את הקיבה? ( קראתי שהיא ממשפחת נוגדי הדלקת ). 2. היה לי במשך שנים טנטונים. באחרונה מאז שלוקח יותר אופטלגין יש החמרה משמעותית בטנטון. האם אופטלגין היא תרופה אוטוטקוסית שעלולה לפגוע באוזן הפנימית? 3. האם זה שימוש סביר לקחת 3-4 פעמים בשבוע 1-2 אופטלגין לאורך זמן? תודה רבה

18/12/2019 | 09:04 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אופטלגין היא תרופה בעלת תופעות לוואי, אך בדרך כלל לא מהסוג שאתה מתאר. חיד עם זאת, אני ממליץ להתייעץ עם הרופא שמכיר את המחלה שלך לגבי המשך הטיפול, לאור התלונות החדשות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב