זריקה סלקטיבית תחת שיקוף לפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/11/2019 | 18:12 | מאת: אורן

שלום רב. עברתי אצל מומחה עמוד שדרה זריקה סלקטיבית לעמוד שדרה בשל פריצת דיסק ב L4-5 לפני 3 ימים. הזריקה בוצעה בעדינות רבה והייתה תחת רנטגן וחומר ניגוד ואז הזרקת קורטיזון מסוג צלסטון יחד עם חומר אלחוש . כבר למחרת היום ועד עתה 72 שעות אחרי הכאב התגבר בגב וברגל שמאל ולמעשה החזק ביותר שחוייתי מאז התגלתה פריצת הדיסק. אני נוטל במקביל ארקוקסיה 120 מג לעשרה ימים על פי הנחיית הרופא . משככי הכאבים בקושי מסייעים לי. הכאב איני גרם לי לאובדן תחושה ברגל אולם הוא ממש חזק. האם ידועה תגובה שכזו להזרקת קורטיזון? האם זה אומר שההזרקה נכשלה? האם ניתן לעות משהו פרט לסבלנות ואורך רוח. על תשובתך אודה. אורן

24/11/2019 | 11:50 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן, כאבים לפעמים מתגברים מיד אחרי הזריקה. אני תקווה שחל שיפור לאחר מכן. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב