במשך לתשובה שלך......

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

05/08/2019 | 21:31 | מאת: קארין

שלום רב, אכן, ניתן להתיז באוויר חומר שהופך לגז שמתנדף במהרה, אבל, כשמדובר על חומר חזק הוא נשאף לתוך הריאות בכמות מספקת כדי להשפיע על בן אדם. ** תודה על תשובתך פרופ. אבל במידה ודבר כזה קורה, אדם אשר יתעורר מהרדמה שכזאת יחוש תחושות קשות כגון: חולשה, בחילות, סחרחורות וכל מה שקורה אחרי הרדמה בבית חולים. האם הדבר נכון? ושאלה נוספת, האם אדם אשר מורדם ומחוסר הכרה ברמה כזו יהיה אפשר לבצע בו אונס? ( הרי הגוף לא מגיב ) לא עלינו. אני שואלת כי לאחרונה יש כמה מקרים של פריצות באיזור המגורים ואני נורא חוששת לאור המצב הביטחוני בארץ. תודה וערב נעים.

08/08/2019 | 10:44 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ראשית, אני בספק גדול שאפשרות כזאת נמצאת בידיים של גורמים לא ממשלתיים. שנית, תופעות כמו לאחר הרדמה יכולות להתרחש אך בדרגות שונות. שלישית, עומק כל הרדמה יכול להיות בדרגות שונות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב