מורדם ומונשם לאחר דום לב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/07/2019 | 00:37 | מאת: אבי

היי חמי קיבל דום לב, ביצעו בו פעולות החייאה בבית לאחר 3 דק מרגע המקרה, יצבו אותו ומיד הגיע לטיפול נמרץ שמו לו חליפת קירור ולאחר כמה ימים החליטו לעשות לו פיום קנה , מיד לאחר הניתוח העבירו אותו לפנימית והוא כרגע מורדם ומונשם ומקבל בנוסף חומר הרגעה הוא מגיב לכאב, פותח עיניים מזיז רגליים מנסה לקום ומסובב את הראש כששומע קול מהצד השני עבר בדיקת חשמל במוח ונמצא פגיעה מוחית קשה . לחץ הדם תקין אבל יש חום שיורד ועולה כשמתחילים להוריד את ההרדמה הם אומרים שהוא לא רגוע והם חייבים להחזיר אותה כל הסימנים שציינתי הם לא סימני התעוררות? ותוך כמה זמן מרגע הפסקת ההרדמה עד ההתעוררות?

28/07/2019 | 12:25 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, הסימנים שציינת מצביעים על כך שיש תפקוד המוח. אי שקט ובלבול יכולים למנוע התקדמות בגמילה מחומרי הרדמה. משך השפעת חומרי הרדמה תלוי במצבו של המטופל, סוג התרופות שמשתמשים בהן ומשך השימוש בתרופות אלה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב