מתן אפידורל פעמיים האם זה לא נכון בלי הסכמה פעם שניה?

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

23/07/2019 | 06:52 | מאת: אסמ

שלום פרופ. לפני כשנה קיבלתי בלידה אלחוש אפידורל בהסכמה פעם ראשונה, המרדים הסתבך קצת וחזר לתת לי עוד פעם את ההזרקה; אחרי לידה הרגשתי כאבי ראש חזקים וכאבי גב לכך החלטתי אחרי התייעצות לעשות blood patch, השתפר המצב מאוד אבל כאבי גב וראש חוזרים בעוצמה פחות ממה שהיה. השאלה היא האם זה ממתן אפידורל בצורה לא נכונה או מה ולמה חזרו הכאבים כפי שאני יודעת הם לא אמורים לחזור נכון? והאם אני יכולה לקבל בלידה שניה אפידורל?

24/07/2019 | 16:28 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, התשובה תלויה בסיבה לכאבי הראש. ניתן להניח שמדובר בכאב הנגרם עקב דליפת נוזל השדרה לאחר דקירת המחט. במקרים אלה BLOOD PATCH אכן עוזר ברובם. אין מניעה לבצע אלחוש אפידוראלי בלידה עתידית. אמנם ניתן לציין שיתכן שהפעולה תהיה מסובכת יותר מבחינת ההצלחה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

01/08/2019 | 12:23 | מאת: רוני

מה זה נכון לתת אפידורל פעמיים במקומות שונות? אם זה באותה לידה ולמה זה קרה לא הבנתי אפשר הסבר לזה אשמח למענה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב