כאבים אחרי ניתוח לפרוטומיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

26/11/2018 | 11:17 | מאת: צימוקיה

עברתי מספר לפרוטומיות בשנה האחרונה, וכשהתעוררתי מכל אחד מהניתוחים, סבלתי מכאבים בלתי-נסבלים. חוברתי למשאבת PCA, אך גם זה לא הספיק, כיוון שהכאב היה חזק מאוד מאוד מאוד. כעת אני לקראת ניתוח שחזור דופן הבטן בלפרוטומיה נוספת, בעקבות בקע גדול בצלקת הניתוחית. קראתי שיש אפשרות לשיכוך כאב דרך צנטר אפידורלי, ועלו לי מספר שאלות: 1. האם PCEA משכך כאבים גם מעל קו הטבור? או רק כאלו שמתחת לגובה הכנסת הצנטר? 2. אם PCEA לא משכך כאבים מעל הטבור - האם אפשר לשלב אותו עם PCA? והאם בלי קשר אפשר לשלב ביניהם לפחות ב-24 שעות הראשונות לאחר הניתוח? 3. האם אלחוש אפידורלי מאפשר הזזה של הגפיים, ביצוע פיזיותרפיה וכו'? תודה רבה!

28/11/2018 | 09:52 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, השפעת אלחוש אפידוראלי תלויה בגובה של הצנתר בחלל העל-קשייתי. לא מקובל לשלב PCEA ו- PCA. אני ממליץ לדון עם הרופא המרדים שיטפל בך על תוכנית טיפול בכאב לאחר הניתוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב