שרירים תפוסים כל הזמן

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

04/09/2018 | 05:13 | מאת: Primrose

ד"ר אידלמן שלום אני בת 35. בחודש חודשיים האחרונים אני מרגישה כאילו השרירים שלי תפוסים בכל הגוף ללא סיבה מיוחדת. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי לפעילות גופנית/האופן בו ישנתי/שפעת. אבל ככל שהזמן עובר וזה נמשך אני חוששת שזה לא קשור לכל הסיבות הנ"ל. בנוסף אני גם חווה עייפות קיצונית (שהתחילה כמה חודשים לפני) ועשיתי בדיקות שיצאו תקינות. רוצה להוסיף שזוהי תקופה לא קלה בשבילי של הרבה מתח נפשי.ממה שקראתי אני חוששת שזה פיברומיאלגיה. אבל אולי יש סיבות אחרות אפשריות? באמת אין לי כוח עכשיו לאיזה תסמונת בלתי נראית בלי טיפול יעיל באמת. תודה

06/09/2018 | 11:46 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התמונה שתיארת היא לא בהכרח פיברומיאלגיה. ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולעבור בדיקות על פי ממצא בבדיקת הרופא. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב