לחץ בבטן עליונה וכובד בנשימה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/08/2018 | 21:43 | מאת: אנדי

שלום ד"ר. אני בן 32 גובה 1.8 משקל 75 ק"ג.עד לפני 4 חודשים הייתי מתאמן בחדר כושר כולל ריצה.תזונה סדירה 3-4 ארוחות ביום.לפני 4 חודשים חוויתי התקף חרדה.אני מטופל פסיכולוגית וגם תרופתית.אחד הסימפטומים שלי בזמן התקף חרדה היו היתכווצות בבטן עליונה.מאז אני מרגיש לחץ בבטן עליונה וכובד בנשימה במיוחד אחרי האוכל.אוכל מנות קטנות,כי לא יכול מרגיש כעילו הכייבה שלי התקצרה.נדיר שיש לי צרבת,ואם יש זה בא כשאני לא אוכל הרבה זמן.עשיתי 2 בדיקה להליקומבקטור,ואולטרסאונד בטן עליונה.עשיתי צילום חזה פעמיים,בדיקת תיפקודי ריאות,אקו לב במעמץ,אק"ג,הולטר 24 שעות,בדיקת דם.הכל יצא תקין.האם בעזרת אולטרסאונד בטן עליונה ניתן לאבחן בקע בסרעפת?ואם אני צריך לעשות עוד בדיקות לדעתך?ממה זה יכול להיות?

19/08/2018 | 12:39 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הבדיקות שעברת, כגון, אולטרה סאונד וצילום חזה, אמורות לשלול בקע סרעפתי משמעותי. אם כל הבדיקות היו תקינות, כנראה שאין צורך בהתערבות רפואית בשלב זה ויש להמשיך במעקב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב