כאבים כרונים בעצבי מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

27/07/2018 | 20:42 | מאת: אביב

שלום רב, אני בן 31. לפני כ 3 לאחר חזרה מטיול במזרח, בעקבות שלשלושים יציאות לא ברורות וכאבים בבטן העליונה אובחנתי עם טפיל ג'ירארדיה. טופלתי כראוי הטפיל חוסל. מאז שנה לאחר מכן בעקבות החמרה בכאבים בבדיקות מקיפות שעשו לי ברמבם גילו כיב וושתי למעלה ודלקת בקיבה יחד עם הליקובקטר. טופלתי בטיפול המושלש, הכיב נראה כנעלם וכן ההליקובקטר. הכאבים נשארו. אחרי עוד שנה..הכאבים הוחמרו ל 24 שעות ביממה, בלי הפסקה כאשר הם מתחילים באיזור שבו היה הכיב ומתשפטים לכל הקיבה. חשוב לי להדגיש שלכאבים יש אופי שורף חזק מאוד והם מרגישים כמו כאבי עצבי ולא כאב רקמתי. אני מטופל במרפאת כאב כבר שנה +, כאשר כל תרופה פסיכיאטרית שנתנו לי להורדת כאב לא עזרה ואף יצרה לי בעיות ולכן הפסקתי איתן. המרפאה הגדירה את הכאבים שלי כ ככאב פונקציונלי. הם לא רואים כלום ב CT ומבחינתם הכאב שלי הוא סובייקטיבי לחלוטין. כרגע אני נמצא במצב של חוסר תפקוד, עם כאבים במשך 24 שעות שמשפיעים לי על לחצים בראש, עייפות, טישטוש וכן בעיות נוספות. יש לכאבים גם ביטוי מנטלי, הזכרון שלי לא נפגע בצורה דרסטית, השרירים שלי בגוף נתפסים בזמן הכאב ועוד. אני כבר חסר אונים ואינני יודע מה לעשות. למרפאת הכאב אין פתרון עבורי, ואני מחפש מומחה בארץ או בעולם שיכל למצוא פתרון לכאבים. שמעתי שיש פתרונות של הסרת העצב או פתרונות אחרים. אני מוכן לכל דבר מפני שאני כבר לא מסוגל לחיות ככה יותר תודה

30/07/2018 | 09:36 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ממליץ לחזור לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג ובנוסף, יש לשקול המשך התיעצויות על פי סוג הכאב ומיקומו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

30/07/2018 | 09:49 | מאת: אביב

אני מסביר שיש לי בעיה שמחלקת גסטרו בבית חולים לא יודעת לפתור ואתה מפנה אותי שום לאותה מחלקה שלא יודעת לפתור את הבעיה שלי. כבר קרוב לשנתיים אני מטופל במחלקת גסטרו ברמבם, הם טוענים שהם לא רואים שום בעיה וזה כאב פונקציונלי, הם הפנו אותי למרפאת כאב אחרי שנאמר לי שאין מה לעשות תודה רבה.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב