הרדמה והנשמה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

02/07/2018 | 20:17 | מאת: נטע

שלום, אבא של בעלי עבר אירוע מוחי אשר אחריו הורדם והונשם וזאת לפניי כשלושה שבועות. כיום, איננו מורדם יותר אך עדיין לא מתעורר. העבירו אותו ממחלקת טיפול נמרץ למחלקה פנימית שם קיבל דלקת ריאות. שתי שאלות- האם ישנו קשר בין המעבר לדלקת ריאות? מדובר באדם עם מערכת חיסונית חלשה מאוד וזאת מאחר והינו חולה כליות וטרשת נפוצה. שאלה שניה- האם באמת לא ניתן לעשות כלום בנידון אלא להמתין לכך שיתעורר לבד? נראה כי צוות בית החולים מאוד אדיש למצבו ואף לא מנסה להיטיב עימו ופניה זו היא תוצאה ישירה של הרגשת חוסר האונים. אשמח לתגובה, תודה

09/07/2018 | 13:35 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, תהליך ההתעוררות אחרי הפסקת מתן חומרי הרדמה יכול לקחת זמן. יתכן שהפגיעה המוחית הקשה תמנע חזרה למצב הכרה. לגבי עצם ההעברה למחלקה פנימית, מדובר בהליך רגיל וכנראה לא ניתן לקשור ישירות העברה זו לדלקת הריאות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב