הרדמה מקומית +אסיוול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/05/2018 | 16:28 | מאת: נירה

שלום דר קראתי פה שהרדמה מקומית בשילוב טשטוש עמוק עלולה לגרום לדום נשימה רציתי לשאול האם כדור ואליום או אסיוול נחשב לטשטוש עמוק ? והאם הוא עלול להשפיע על הנשימה שאלה נוספת : האם הזרקת יתר של חומרי הרדמה מקומית עלולים להיות קטלניים ?

13/05/2018 | 08:44 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כל התערבות רפואית היא בעלת סיכון. כדור וליום בפני עצמו אינו גורם לטשטוש עמוק, אך מגביר השפעה של כל החומרים המטשטשים האחרים, במידה שמשתמשים בשילוב שלהם. נטיה לדום נשימה מסוכנת במיוחד בחולים הסובלים מתסמונת דום נשימה בשינה. סיכון של מאלחש מקומי המוזרק לצורך הרדמה מקומית תלוי בכמות החומר המוזרקת ובאזור בגוף בו מתבצעת ההזרקה. בנוסף, אם מזריקים יחד עם המאלחש המקומי חומר הנקרא אדרנלין, יכולה להיות השפעה שלו, בצורה של דופק מהיר ולעתים רחוקות, הפרעות קצב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב