השפעת חומרי הרדמה על הכימיה של המוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/10/2017 | 10:49 | מאת: אנונימית

פרופ' אידלמן ליאוניד שלום רב, איזה השפעה יש לחומר הרדמה פרופופול וחומרי הרדמה אחרים על המוח? אני שואלת כי לפני מספר חודשים עברתי ניתוח ומאז התחלתי לסכן את עצמי בצורה בלתי רגילה ואני לא מרגישה פחד בכלל. למשל אני חוצה כביש ללא רמזור עם הרבה תנועה לא מסתכלת לצדדים עד שיום אחד האופנוע התנגש בי, למזלי לא בצורה רצינית, אך עדיין זה לא גרם לי פחד ואני ממשיכה לא להזהר. הניתוח עבר בסדר (ניתוח ורידים), היה 20 דקות בערך תחת טשטוש עמוק בפרופופול עד כמה שידוע לי, לא הקאתי, לא הרגשתי חולשה או הסתחררתי, הלכתי ישר אחרי הניתוח. כנראה קרה משהו למוח בזמן שהיתי מורדמת? קראתי שלחומרי הרדמה יש השפעה היפנוטית על המוח, איך היפנוזה פועלת על המוח ובמה זה שונה או דומה להשפעת חומרי הרדמה? תשובתכם מאד חשובה לי, כי אני ממשיכה לסכן את עצמי ולא יכולה להפסיק. תודה מראש!

29/10/2017 | 10:25 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ישנה השפעה על תהליכים כימיים במוח. השפעה זו חולפת מהר ולא משנה את ה"כימיה" של המוח לטווח ארוך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

02/11/2017 | 17:26 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה כדי להיבדק ולהחליט על ייעוצים ובדיקות נוספות במטרה למנוע התנהגות המסכנת אותך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

03/11/2017 | 04:36 | מאת: אנונימית

פרופ' ליאוניד אידלמן שלום רב, אני מודה לך על תגובתך המאוחרת, אך אני כבר לא רואה כל טעם לפנות לרופאים. 'הטיפול' שעברתי באחד מבתי חולים 'הטובים' בארץ הספיק לי. הבנתי ש'טובת המטופל' ו'כבוד המטופל' זה סתם מילים ריקות. אני מודה לכם על הסבלנות ועל תשובות חלקיות שסופקו לי כאן.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב