רעיונות בגמילה מהנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/10/2017 | 02:07 | מאת: ארז

שלום, אבי לאחר אירוע מוחי מאושפז עם הנשמה (במרכז רפואי ולא בבית חולים) לאחר פיום קנה. איך אני יכול לבדוק האם הצוות הרפואי מכניס לו תרופות של הרדמה או דומות כדי לגרום לו ליהיות מצד אחד רגוע אך זה בעצם פוגע ביכולת להיגמל מהנשמה מלאכותית. קיבלתי את רשימת התרופות שלו ולא מופיע שם משהו באופן רשמי שהוא תרופת הרדמה או הרגעה. הבנתי שנותנים זאת למונשמים אחרים במחלקה כי הם ניסו להוריד מעצמם את ציוד ההנשמה. כמו כן האם ישנם סוגי סטוראידים לתת לחולה מונשם על מנת לחזק לו את שרירי הריאות כדי לשפר ולחזק נשימה עצמונית ולפתח יכולת הדרגתית של גמילה ממכונת ההנשמה ? אם כן, אשמח לקבל רשימה של המלצות כאלו. תודה לכל עיצה והצעה.

15/10/2017 | 13:38 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, סביר להניח שאם תרופות ההרדמה לא רשומות, החולה לא מקבל אותן. סטרואידים לא מחזקים את שרירי הנשימה ולא מאיצים גמילה מהנשמה, פרט למקרים בודדים, כגון, חסימת סימפונות בחולה אסטמה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב