כאב כרוני מזה כשנה במותן ובאגן

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

04/06/2017 | 20:10 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 20, מזה יותר משנה אני סובל מכאב כרוני אשר מתחיל במותן הימנית וממשיך אל כל האגן, הכאב מונותוני, לוחץ. הכאב בא בגלים, בדרך כלל מופיע בבוקר ובערב, אבל קורה הרבה פעמים שמופיע גם בשעות האחרות של היום. הכאב אינו נגרם או מוקל בנשימה, שינוי תנוחה, מגע ופעילות גופנית, אך פעילות גופנית מחמירה את עוצמתו. הלכתי לייעוץ אצל כמה אורולוגים, אורטופדים, פנימאים. אף אחד לא ידע להסביר. נשלחתי לסריקות CT,MRI,US,X-RAY. הכל יצא תקין, גם בדיקות דם מקיפות לכל דבר שקיים יצאו תקינות. אני מטופל כבר תקופה ארוכה בליריקה 150MG פעמיים ביום, CYMBALTA 15mg פעם ביום, Tramadex OD 300mg פעם ביום. במידת הצורך אני משתמש בטרמדקס טיפות ואם הכאב קיצוני אני לוקח כדור פרקוסט 5. הכדורים אכן עושים את שלהם ויש ירידע ניכרת בעוצמת הכאב אבל הוא לא נעלם; אם אני מפסיק לקחת את אחד התרופות, או שוכח לקחת כדור, אני מתחיל להרגיש את הכאבים מתגברים. יש לציין שאני שולל השפעה פסיכולוגית כי אני נזכר ששכחתי לקחת את הכדור רק לאחר שהכאב ממש מתגבר. בעבר ניסו אלטרול, העלו לאט לאט מינון לבסוף תופעות הלוואי הכריעו. כבר יותר מחצי שנה אני סובל מבעיות שינה, בתור אדם שהשינה שלו הייתה מצויינת, נרדם כמו תינוק ומתעורר מלא באנרגיות, אני עכשיו מתעורר כ3-4 פעמים בלילה, ואני זוכר את הפעמים האלו כשאני מתעורר. כשאני מתעורר אני ממש צריך לגרד את עצמי מהמיטה, אני עייף מאוד, אין לי תאבון מה שלא היה אופייני לי בחיים. אני סובל לעיטים מתופעות לוואי שמאוד מפריעות לי, כאבי ראש בתדירות בינונית, עייפות, חוסר תאבון, עצבנות, כנראה גם ההפרעות שינה. רק לאחרונה התחלתי להיות מטופל במרפאת כאב כי הרופא שלי היה עם תקווה שזה יעבור, אבל לבסוף נכנע אלי ונתן לי הפנייה למרפאה. עברתי לפני חודש הזרקה אפידוראלית של סטרואידים, היה שיפור לשבועיים ואז בבת אחת הרגשתי את זה נעלם. אני בא מתחום הרפואה, ואני יודע שמי שלוקח כלכך הרבה כדורים לבסוף עלול לפגוע בקיבה שלו. בנוסף אחרי יותר משנה על טרמדקס כבר אין מינון להעלות אותי עליו אלא רק להתחיל עם אופיאטים חזקים יותר. אחת לכמה חודשים אני פונה למיון לקבל מורפיום/פטידין בוריד כי אני בהתקף חזק של כאבים מהחינה פסיכולוגית ונפשית אני מתמודד עם זה מצויין, לעיתים אני זה שצריך לתמוך בהורים שלי שמתקשים לקבל את רוע הגזירה. הכדורים לא עושים לי טוב, ובכל פנייה לרופה אני יוצא עם עוד כדור נוסף, האחרון היה הסימבלטה. אני צעיר, כמו שאמרתי 20, הרופאים מסתכלים עלי בתדהמה, ואני נשאר עם כאבים שלרוב לא נשלטים. מבקש לדעת את דעתכם.

שלום רב, לא ניתן להשיב לשאלתך דרך אתר אינטרנט. יש צורך בבדיקה גופנית ועיון בתוצאות בדיקות שביצעת. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב