B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/04/2004 | 18:40 | מאת: בתיה

שלום, בבדיקות דם אחרונות שעשיתי התגלה לי מחסור בויטמין B12 (היה לי 189 משהו כזה), רופא משפחה המליץ לקחת כדורים. ראיתי חברות רבות ואיני יודעת כעת איזה עלי לקחת. האם יש המלצה על סוג מסויים? דבר נוסף - הייתי מעוניינת לדעת באיזה מזונות קיים הויטמין? והאם יש קשר בין כאבי גרון (סטרפטוקוקוס) הפוקדים אותי לאחרונה לחוסר בויטמין? תודה

25/04/2004 | 10:08 | מאת:

בתיה שלום, מקורת במזון לויטמין B12 הם בעיקר בשרים, עופות, דגים, ביצים ובכמות פחותה יותר גם במוצרי חלב. במצבים של מחסור מומלץ ליטול תוסף B12 ולעקוב אחר הרמות בבדיקות הדם. יש חשיבות לקחת תוסף למציצה תת לשונית ( (Sublingual באופן כללי תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה את כל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים משפיעה גם על מע' החיסון. בברכה, רונית ענבר