B1, B6, B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/04/2004 | 18:32 | מאת: צמחונית

שלום. לאחרונה ערכתי בדיקות דם והייתי שמחה לקבל דעה לגבי רמות הויטמינים לעיל בגופי. אני צמחונית מזה כ30- שנה (בת 40). לוקחת מזה כשבע שנים מולטי ויטמין, לא בצורה סדירה, כלומר, לקיחת יומית (אם לא שוכחת...) לכמשך חודש והפסקה כבת חודש וחוזר חלילה. להלן שיעורי הויטמינים- B1 18.5% B6 1.47 B12 986 PG/ML על פי תצוגת הרמות, אני מבינה כי רמת ה - B12 גבוהה ואילו רמת ה - B1 נמוכה. עליי לציין כי בשנה לאחרונה לקחתי בנוסף למולטי ויטמין, טבליות מציצה של B12. אודה להתייחסות לפרטים שהבאתי. תודה.

14/04/2004 | 13:57 | מאת:

שלום, בדיקות ויטמינים B1 ן B6 לא מתבצעות באופן רוטיני. תזונה צמחונית מאוזנת אינה צריכה לפגוע ברמות הויטמינים האלה. הקפידי לאכול תזונה מגוונת המכילה מזונות מכל קבוצות המזון ( דגנים, פירות , ירקות, מוצרי חלב ועוד). מומלץ להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לבצע את הבדיקות הנ"ל. בברכה, רונית ענבר

14/04/2004 | 14:37 | מאת: צמחונית

אני מודה לך על המענה. אכן זו הפעם הראשונה שאני נשלחת לבדקת רמות B1 ו-B6 (רופא משפחה חדש...) הייתי מבקשת שתתיחסי לחריגות ברמות הויטמנינים B1 ו -B12. B1 נמצא בחסר על פי השיעורים שהבאתי. איך היית ממליצה להעלות את רמתו? האם תוספת נקודתית של הויטמין? למיטב ידיעתי קיימות כפסולות של מולטי B, איני חושבת כי הן מתאימות לי כיוון שה-B12 בשיעור גבוהה. ובכן איך היית ממליצה לאזן את העודף ואת החוסר? תודה.