עיוורון לילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/02/2004 | 19:38 | מאת: לירן

שלום ! שמי לירן ואני כבן 22. יש לי "מחלה" ששמה העממי הוא עיוורון לילה. חשוב לי לציין שהעיוורון הוא סטטי ולא מתפתח או יתפתח לעיוורון מלא, פשוט יש לי קושי להבחין בעצמים במידת חושך שאנשים אחרים כן מבחינים ובגיל 16 עברתי בדיקה המאשרת את העובדה הלא נעימה הזו שיש לי מום מלידה שמפריע לראייה בחושך אצלי. אינני צמחוני ולפי מיטב ידיעתי אין לי מחסור בויטמינים. הבנתי ממחקרים שקראתי באינטרנט שויטמין A יכול לתרום לשיפור ראיית לילה והייתי שמח לדעת מהי הכמות המומלצת לצריכה ליום ? באילו סוגי מזון (חוץ מגזר) יש ויטמין A ? ואם אפשר, אז כמה ויטמין A יש בגזר או כמה גזרים לאכול ביום ? בתודה מראש !!! לירן.

08/02/2004 | 13:59 | מאת:

לירן שלום, ויטמין A עשוי להועיל בשיפור ראיית לילה רק במצבים של מחסור בויטמין A ! במצבים אלה יש צורך בתוספת של הויטמין. בברכה, רונית ענבר