כאבים בירך

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

21/09/2015 | 10:42 | מאת: אילת

כואבת לי ירך שמאל מזה מספר שבועות. הכאב מופיע בישיבה זקופה בלבד (ליד שולחן האוכל, מול מחשב) ואינו מופיע בעמידה, ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים, שכיבה, ישיבה תוך השענות לאחור). אין נימול, סימנים או התנפחות באזור.אין הקרנה למקומות אחרים. אני בת ארבעים, בריאה בד"כ, לא מעשנת. בחודשים האחרונים ירדתי 15 ק"ג באופן מבוקר ומפוקח. אני עושה פעילות גופנים 3-4 פעמים בשבוע. לא נרשמה טראומה פיסיולוגית בחודשים האחרונים. לאיזה רופא עלי לפנות, מהם הבדיקות שעלי לבצע וכיצד אוכל להקל על עצמי תודה חתימה טובה

איילת שלום, הכאב בירך לרוב יכול לנבוע מבעיה בירך עצמה או מהקרנה מאזור חוליות הגב התחתון לירך - תופעה המכונה "סייטיקה" או "אישיאס" בלשון עממית. אני מליצה לך לגשת לרופא אורתופד לקבל אבחנה מדויקת יותר - האבחנה תעשה לפי מבדקים אורתופדיים, מישוש ויתכן וגם הפנייה לצילום גב או US ירך (לפי הבנתו). לאחר האבחנה אשמח לשמוע ממך שוב ןלהציע דרכי טיפול. בברכה וגמר חתימה טובה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702, קריית טבעון - 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב