ספונדילוליזיס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

16/08/2015 | 15:38 | מאת: גל

בת 56.אורטופד בכיר אבחן שיש לי ספנדילוליזיס מתקדם עם התחלה של ליסטנוס. האם לפגם כזה בחוליות יש קשר לאוסטרופרוזיס או למחלת מפרקים בגב? אני שואלת כדי לדעת אם עלי להמשיך בבירור. מה עלי לעשות כדי לא להחמיר את מצבי? תודה רבה.

טלי שלום, המושג ספונדילולייסיס משקף חוסר חיבור באזור מסיום בחוליה . המצב הנלווה אליו הוא ספונדילוליסטאסיס - מצב בו החוליה המנותקת מחליקה לפנים. אין קשר בין אוסטאופורוסיס אך יש קשר בין שינויים ניוניים המגיעים עם הגיל. מצב זה יכול להופיע גם בגיל מוקדם כתוצאה מחבלה ואף ממשחק כדורסל, כדורעף או צלילה. חשוב להגיע לד"ר לכירופרקטיקה לבדיקת מצב הגב ועדיף לד"ר שמתמחה בתרגילים לשיקום הגב ובהרגלי יציבה נכונים. את מוזמנת להגיע למרפאתי לייעוץ ללא תשלום בברכה ד"ר אורלי פלטנר המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702, קריית טבעון - 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב