כאבים בגב ובברכיים

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

17/10/2014 | 18:58 | מאת: אור

שלום, בעקבות כאבים מעל חצי שנה בחוליות עמוד השדרה (באזור חוליות T10 וT11) וגם בעקבות כאבי ברכיים מעל חצי שנה נשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות המיפוי היו כך: "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר לאורך ע"ש. הדגשה קלה בקליטה באזור הארטיקולרי-מדיאלי בשתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי או נזק מאמץ שחיקה. הדגשה קלה בקליטה באזור המקורב המדיאלי של כף רגל שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ." ממה שהבנתי בעמוד השדדרה לא מצאו כלום אבל הכאבים עדיין קיימים והם לא קלים. א. מה השלב הבא שעליי לעשות בנוגע לכאבים בעמוד השדרה? ב. מה משמעות תוצאות המיפוי? מה יש לי בברכיים? האם זה נזק ניווני ואני צריך לדאוג? ומה הטיפול? (אני בן 20, ויש לציין שאני עוסק בספורט) תודה.

17/10/2014 | 20:24 | מאת: אור

שכחתי לציין שיש לי חשד לפסוריאזיס ודבר נוסף הוא שכאבי הגב בעמוד השדרה הם כואבים בעיקר בבוקר אבל גם במהלך היום.

18/10/2014 | 10:21 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

מיפוי עצמות זו בדיקה מאוד רגישה אך מצד שני לא מאוד ספציפית. כל תוצאה צריכה להילקח בהקשר לבדיקה גופנית והיסטוריה רפואית. בנוגע לחשד לפסוריאזיס, יש לבצע בדיקות דם ולעבור יעוץ ראומטולוגי. בכל מקרה מומלץ לחפש טיפול שמרני לכאבים כגון כירופרקטיקה או פיזיותרפיה במקביל להמשך הבירור. בברכה, ד"ר יואב מוריץ כירופרקט המעיין 4 מרכז ליגד 2 מודיעין מרכז רפואי אסף הרופא צריפין

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב