פענוח ct

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

12/10/2014 | 21:53 | מאת: ורדית הרצמן

שלום. ביתי בת 17. סובלת מנביקולה אקססורי בשתי כפות רגליה. בימנית נותחה ללא הטבה. בבדיקת סי טי נקבע כי 1. עקמת גבית קעורה לשמאל 2. דיסקופטיה l4 l5 3. L4 l5 - בלט דיסק פרה מדיאני ימני הלוחץ על השק התקאלי. מה זה אומר ואיך אפשר לטפל בה? תודה

16/11/2014 | 00:34 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום ורדית, הבדיקה מראה עקמת וגם לחץ וניוון של הדיסק (הסחוס) שנמצא בין החוליות התחתונות בעמוד השדרה. בלט דיסק יכול לגרם לכאבי גב ולהקרנת כאב לרגל. אני ממליץ לפנות לכירופרקט לבדיקה ולטיפול. כדאי גם לפתח את שרירי היציבה ע"י תרגילים ספציפיים שינתנו ע"י הכירופרקט וע"י פילאטיס או שחייה. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט 054-5707456

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב