צלעות נפלו"

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

18/08/2014 | 23:06 | מאת: דן

שלום בעיה באדם מבוגר ששנים יושב רוב היום על כסא גלגלים. קצת מכופף באמצע הגב . שהצלעות בצידי הגוף התקרבו לאגן בשנים האחרונות ? מאז שנודע על אוסטיאופורוזיס כבר שנים לוקח סידן+ די איפה אפשר לקרוא חומר בנושא? איזה תרגילים אפשר וכדאי לעשות לחזק את השרירים שיחזיקו " שירימו " הצלעות שלא ישפשפו את האגן שלפעמים בהרכנת הגוף קדימה , ובשכיבה עוברית כבר נכנסים לתוך האגן.? האם יש פה איזה סיכון שנכנסים בתנוחות מסוימות טיפה לאגן .? 3)איזה תרגילי חיזוק שרירי גב יכול אדם שקשה לו לשכב על הבטן ? עושה תרגילים קלים כל בוקר בישיבה ובשכיבה על הגב . 4)האם התערבות כירורגית "תרים" את הצלעות או רק תחזיק שהגב לא ירד בהתכופפות? תודה

22/08/2014 | 15:08 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום, יש צורך לעשות אבחון של היציבה ולאחריו אפשר להתאים תרגילים לחיזוקו למתיחה. מומלץ טיפול פיזיותרפיה והידרותרפיה ( התעמלות במים). דר יובל געש כירופרקט

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב