החמרת כאבים - בלט דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

08/10/2013 | 18:32 | מאת: דורון

שלום. לפני כשבוע פניתי לחדר מיון עקב כאבים קשים ברגל ימין בחיבור בין הרגל לגב. היו לי גם מעט מאד הקרנות כלפי מטה בחלק החיצוני של הרגל. בחדר מיון קיבלתי זריקת וולטרן וכדור אטופן עם ההערכה שמדובר בבלט דיסק. לא עשיתי CT. בשבוע האחרון חל שיפור וירידה בכאב כמעט לגמרי. אבל ב-24 השעות האחרונות הכאב חזר ואף לרגל שמאל הכאב בעיקר תחת משקל בחיבור באגן . שאלותי: 1. כיצד לפעול בטווח הקצר ?לנוח?לשכב במיטה?ללכת לעבודה? 2. מה לעשות אם הכאב יחריף בשעות הקרובות? לקחת זריקת וולטרן? 3. האם יש חשיבות לביצוע CT / MRI או שזה לא יוסיף מידע ?

09/10/2013 | 18:03 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

דורון שלום, עם בעיות גב באופן כללי יש לנסות להמשיך את שגרת החיים הרגילה ככל שניתן. זריקות וולטרן אינן טיפול הולם לבעיית גב, הן רק נותנות הקלה זמנית. בנוגע לצילומים שונים, בשלב זה לא נראה כי יש אינדיקציה לכך ובכל מקרה האבחנה בעיקרה מסתמכת על ההיסטוריה הרפואית והבדיקה. המחשבה שאמצעי דימות הם קריטים לאבחון בעיות גב היא טעות נפוצה בקרב הציבור. יש להגיע לאבחון וטיפול אצל כירופרקט מוסמך בהקדם על מנת להימנע מהפיכת הבעיה לכרונית. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מרכז רפואי אסף הרופא - צריפין מרפאה לכירופרקטיקה מרכז ליגד 2, המעיין 4, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב