שריפה בגב העליון

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

06/10/2013 | 22:22 | מאת: גל

שלום, אני בת 23 וסובלת 15 שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד שמאל. בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות ללא ממצאים- ct, MRI. לאחר שמספר רופאים אמרו לי שהם מעולם לא שמעו על התחושות שאני מתארת, ואחד אף רמז שאני משקרת, החלטתי לוותר על מציאת הבעיה. בשנים האחרונות הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. בתקופת החורף הכאבים מתחזקים, למרות שאני לא מכווצת בכתפיים. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה? תודה !

09/10/2013 | 17:58 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

גל שלום, מקרה כשלך לצערי איננו נדיר כלל. אני נתקל בתלונות כאלו כל הזמן. אופי הכאבים וחוסר הממצאים בבדיקות השונות מרמז על כאב ממקור שרירי - נקודות הדק (trigger points). אזורים מסויימים בשרירי השכמה והצוואר יכולים להקרין כאב בצורה אותה את מתארת. אני ממליץ על ניסיון טיפול בדיקור יבש (IMS), זה אינו דיקור סיני! הוא מתבצע ע"י כירופרקטורים או רופאים אחרים אשר עברו הכשרה מיוחדת בטכניקה זו. בברכה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מרכז רפואי אסף הרופא - צריפין מרפאה לכירופרקטיקה מרכז ליגד 2, המעיין 4, מודיעין 08-9266335 www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב