קיפוזיס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

13/03/2013 | 22:28 | מאת: x

שלום, אני בן 18 ויש לי קיפוזיס כתוצאה מישיבה ממושכת על המחשב עוד מגיל צעיר, ביקרתי אצל אורתופד ולפי מה שהוא טוען יש לי 50 מעלות ואין כל כך מה לעשות עם זה. שאלתי אם אפשר לשפר, הוא טען שלא וגם כשאמרתי לו שאמרו לי שניתן לשפר וכו'. אני מטר 82 ואני דיי בטוח שיש לי עוד קצת לתפוס גובה, האם אפשר לעשות משהו עם זה? מה לגביי חיזוק שרירי הגב ואם כן אפשר לעשות את זה בבית? בכל מקרה תודה רבה.

14/03/2013 | 05:34 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

שלום, אם הסיבה לקיפוזיס היא מבנית זאת אומרת צורת החוליות יש מעט מעוד שינוי שניתן לעשות. אם הקיפוזיס בעיקר תנוחתי, ניתן לשפרו באמצעות תרגילים לחיזוק מקרבי שכמות וזוקפי גב. בברכה, ד"ר יואב מוריץ כירופרקט

15/03/2013 | 20:56 | מאת: x

הקיפוזיס הוא מבני, יש תרגילים או מתיחות שאני יכול לבצע בשביל לשפר לפחות את הרגשת הכאבים וכו'? אימונים מסויימים בבית? בכל מקרה תודה.

16/03/2013 | 07:36 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

תרגילים למקרבי השכמות. רצוי לשלב תרגול על כדור גדול. ממליץ לגשת לשיעורי פילאטיס בברכה, ד"ר יואב מוריץ

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב