פריצת דיסק - שנה אחרי

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

05/11/2012 | 15:08 | מאת: רועי

שלום רב, בעת השיקול לניתוח פריצת דיסק עולה השאלה של נזקים נוירולוגיים. מה נחשב לנזק נוירולוגי, או תופעה נוריולוגית שבגינה יש לשקול ניתוח? אני פשוט לאחר שנה עם פריצת דיסק ב-l5-s1. אני מתפקד באופן מלא בחיי. הכאב הוא סביל ולא מגביל אותי כמעט בכלום. אני ללא משככי כאבים ולא ביצעתי שום טיפול למעט כירופרקטיקה ופיזיותרפיה – זה עזר, ואני עדיין מטופל בכירופרקטיקה אחת לחודש. אני חי את חיי בצורה מלאה, ללא פעילות מאומצת מדיי. הנקודה היא שיש לי גלים של תחושות לא ברורות ברגל ימין ואני מניח שיש לחץ על העצב. התחושות יכולות להיות: שריפה, נימול, כאב וכד'. יש תבנית בה התחושות באות, ואז משתפר וחוזר חלילה – כך זה נמשך. אין חולשה ברגל, וכמו שאמרתי אני באופן כללי חי טוב . י אני עושה תרגילים והתחלתי לשחות – הייתי שחיין בעבר. באופן כללי אני מרגיש שהבעיה אצלי היא גם מנטלית מה שמאוד מפריע לאיכות החיים. אשמח לתשובה. תודה, רועי

06/11/2012 | 15:02 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

לפי התיאור של מצבך אינך זקוק לניתוח כלל וכלל. ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט המעיין 4, מרכז ליגד 2, מודיעין 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא www.drmoritz.co.il

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב